Units – det skal være sjov at lege!

56c9cfb32b-storhane1Hvordan opstod ideen om at skabe Units?

Det allerførste møde imellem Units‘ grundlæggere Peter Utke, Claus Pedersen og Kenneth Stormoen fandt sted i Roskilde i 2012. Vores ide var at skabe design-produkter i EVA-skum, som både børn og voksne kunne have glæde af. Flere ideer og koncepter var i spil, men valget af vores første produkt-serie faldt hurtigt på bondegårdstemaet. “Vi har alle haft eller har små børn og ordene “gris“, “hest” eller “ko” var blandt de første ord, som vores børn lærte,” forklarer Kenneth. Samtidig har de fleste selv haft de klassiske bondegårdsdyr på værelset som børn.

Hvem designer produkterne og hvilke tanker ligger der bag?

2b31b23a93-storko1Produkterne bliver designet af Peter Utke. Dyrene skal være umiddelbart genkendelige for børn fra 3 år og inspirere til mange forskellige typer leg for børn, men produkterne skal stadig være pæne at have stående, når de ikke bliver brugt. Derfor har vi brugt lang tid på at afstemme farvevalgene og finde det design, der forener det simple med det genkendelige.

Sammenlignet med jeres konkurrenter, hvordan skiller I jer ud?

Jeg tror, vi er de eneste på markedet, som har lavet en bondegårdsserie i EVA-skum, og de tre størrelser gør, at de kan bruges på mange forskellige måder. Vores tanke har været at lave et legeunivers, der indbyder til mange timers aktiviteter, om det er som landlig bondegårdsleg, bevægelse på og med de store produkter eller so62061d9d4d-storgris1m deltager sammen med andet legetøj.

Hvordan tilføjer I merværdi til produkterne?

Ud over at blive anvendt til leg, så kan børn og voksne bruge dyrene som skammel, stol eller bord til f.eks. en lampe eller en potteplante. Dyrene og traktoren kan også bruges af de mindste i pædagogisk sammenhæng til at lære farver, størrelser og dyrenes navne.

Hvorfor er børn vilde med at lege med jeres produkter?

34d902b9e8-storhest2De er let genkendelige. Mange drenge har fundet det cool, at de nu kan bruge en traktor som stol. De kan bruges både inde og ude. De kan bruges sammen med andre legeting. De sætter fantasien i gang. Der er også mange, der stiller dyrene på række og laver en bane, som man skal gå på uden at røre jorden.

Hvordan er fremtiden for Units?

Erfaringerne og den positive respons på Animal-serien har ført Units videre til næste produkt: Nordic Animals. Flere af de dyr vi finder under de nordligste himmelstrøg er lige nu på tegnebrættet i tre forskellige størrelser og det er ikke utænkeligt, at der kommer andre dyr fra mere eksotiske himmelstrøg. Ud over dyr tænkervi også i helt andre baner, det håber vi at kunne fortælle om en anden gang.55538680b1-storfaar1

Units- Danish Design kom på markedet i 2014 og er stiftet af Kenneth Stormoen, Peter Utke og Claus Pedersen

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *