Ideen bag Ditte Fischer

www.dittefischer.dk, Mælk & Sukkersæt i boks kan købes på Janus Furniture, www.janusfurniture.dk!

www.dittefischer.dk, Mælk & Sukkersæt i boks kan købes på Janus Furniture, www.janusfurniture.dk!

Hvad er hemmeligheden bag Ditte Fischer’s succes både nationalt og internationalt?
Jeg tror egentlig ikke, der er nogen hemmelighed… Men det er lykkes at ramme en markant og alligevel tidløs stil, der giver mine ting et langtidsholdbart udtryk. Mit design er klassisk med et stramt grafisk udtryk – derfor kan det indgå de fleste steder og mixes naturligt med mange stilarter.

Hvorfor lige design præget af den skandinaviske kultur?
Jeg elsker den nordiske natur – jeg er vild med de norske fjelde og er meget fascineret af den rå natur på Island. I mine farvevalg er jeg meget inspireret af alle de smukke farvenuancer der er i den nordiske natur, både mørke og lyse farver. I min barndom holdt vi altid ferie i de skandinaviske lande, så jeg er blevet præget af det nordiske fra jeg var helt lille.

www.dittefischer.dk, Bådskål lille lyserød kan købes på Janus Furniture, www.janusfurniture.dk!

www.dittefischer.dk, Bådskål lille lyserød kan købes på Janus Furniture, www.janusfurniture.dk!

Hvorfor egen virksomhed fremfor at være designer for et ekstern firma?
Det var helt naturligt for mig at starte mit eget. Jeg ser mig selv både som designer og som håndværker – jeg har altid brændt for det gode håndværk. Jeg synes det er ærgerligt at meget af det nye danske design ikke også er godt dansk håndværk. Med mit eget firma har jeg haft mulighed for at styre kvaliteten og bevare produktionen i Danmark – det synes jeg der ligger en stor værdi i. Jeg ved med 100% sikkerhed at miljø- og arbejdsforhold er i orden, og jeg er med til at holde liv i det stolte gamle håndværksfag, som fremstilling af porcelæn jo er. Det er en stor tilfredsstillelse.

www.dittefischer.dk, Klassisk vase slank grå kan købes på Janus Furniture, www.janusfurniture.dk!

www.dittefischer.dk, Klassisk vase slank grå kan købes på Janus Furniture, www.janusfurniture.dk!

Hvornår er design epokegørende set fra Ditte Fischer’s synspunkt?
Det er det, når håndværk, kvalitet og design går op i en højere enhed.

www.dittefischer.dk, Salt & Peber sæt kan købes på Janus Furniture, www.janusfurniture.dk!

www.dittefischer.dk, Salt & Peber sæt kan købes på Janus Furniture, www.janusfurniture.dk!

Hvordan skabes nye produkter og hvor får Ditte Fischer inspiration fra?
Det er et samspil mellem lyst og behov. Jeg laver kun ting jeg selv kan bruge – hvis jeg kan bruge en ting, er der nok også andre der kan… Jeg kigger selvfølgelig også på helheden i den kollektion vi har, så nye ting passer ind i helheden.

www.dittefischer.dk, Klassisk vase lille dueblå kan købes på Janus Furniture, www.janusfurniture.dk!

www.dittefischer.dk, Klassisk vase lille dueblå kan købes på Janus Furniture, www.janusfurniture.dk!

Hvordan er sammenkobling mellem kunst, fashion, møbeldesign og arkitektur?
Det er et meget stort spørgsmål… For mig har mode og arkitektur altid været en stor inspirationskilde. Du vil kunne finde farver fra tøj moden i mine glasurer og linier fra arkitekturen i mit formsprog.

www.dittefischer.dk, Kande stor hvid kan købes på Janus Furniture, www.janusfurniture.dk!

www.dittefischer.dk, Kande stor hvid kan købes på Janus Furniture, www.janusfurniture.dk!

Nyt eller gammelt?
Altid et mix. Der skal være historie og hjerte med ellers mister tingene deres unikke værdi – ting bliver let ligegyldige, hvis ikke de har en historie.

www.dittefischer.dk, Bådskål stor sort kan købes på Janus Furniture, www.janusfurniture.dk!

www.dittefischer.dk, Bådskål stor sort kan købes på Janus Furniture, www.janusfurniture.dk!

Hvordan er fremtiden for Ditte Fischer?
Jeg håber, jeg kan fortsætte ad den vej, som jeg kører ad nu med egen produktion her i Danmark og en stille strøm af nye kvalitetsprodukter i lækker finish og god håndværksudførelse. Så vil jeg være glad. J

www.dittefischer.dk, Klassisk vase mikro gul kan købes på Janus Furniture, www.janusfurniture.dk!

www.dittefischer.dk, Klassisk vase mikro gul kan købes på Janus Furniture, www.janusfurniture.dk!

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *