Ideen bag ARCHITECTMADE

Dosca-happy-medium - by janusa Morten T. Jensen startede ARCHITECTMADE, fulgte han sin drøm om at arbejde med tidløst design. Firmaet startede i et kælderlokale for seks år siden i Farum. Der er dog sket meget siden, i dag består virksomheden af en stab på 20 medarbejdere, og virksomheden er flyttet til Århusgade på Østerbro. Stedet er fyldt med de skønneste produkter, som er tegnet af nogle af de dygtigste danske arkitekter fra 50’erne og 60’erne. Et af de nyeste produkter der pryder skrivebordene er den finurlige Oscar, der blev tegnet af arkitekten Hans Bølling i 1959. Oscar kan placeres på mange forskellige sjove måder, og får glæden frem på alle de ansattes læber.

Hvad er hemmeligheden bag ARCHITECTMADEs succes?
bird - iii - forsideARCHITECTMADEs grundlægger Morten T. Jensen mener, at succesen bag ARCHITECTMADE bunder i  konceptet omkring tidløst design, hvor der både bliver tænkt over design og kvalitet. ”Det nytter ikke noget udelukkende at fokusere på design og glemme kvaliteten hvis man vil skabe tidløst design. Jeg ønsker, at man bliver gladere for sin fugl, hver gang man kigger på den i stedet for at få lyst til at udskifte den. Det kræver bl.a. et godt design men også at kvaliteten er i top, hvilket også er grunden til at vi hos ARCHITECTMADE lægger stor vægt på at kvalitetssikre vores produkter” siger Morten.

duck - ii - by janusKonceptet bag ARCHITECTMADE
Konceptet bag ARCHITECTMADE er ikke kun, at det skal være tidløst design, men også at det skal være arkitekttegnet. ”Grunden er at ægte design ikke bare skal være smukt, det skal også have et budskab eller en følelse at viderebringe” siger Morten og derfor blev det arkitekterne der fik Mortens opmærksomhed. Han fortsætter: ”De havde alle store karrierer indenfor arkitekturen, og deres design, som vi har taget frem igen afspejler også dette, idet det er lavet af lyst og skabertrang – ikke af nødvendighed. Kristian Vedel udtrykte det meget simpelt, da han engang blev spurgt om, hvorfor han tegnede fuglene; han gjorde det, fordi han simpelthen ikke kunne lade være” afslutter Morten.

Indtil nu har ARCHITECTMADE valgt at arbejde med danske arkitekter, men Morten leger med tanken om på et tidspunkt at starte et samarbejde op med udenlandske arkitekter.

circle bowl -medium - by janusHvor finder du inspiration?
Morten forklarer: ” Jeg finder inspiration overalt. I min hverdag, på rejser, både forretning og privat, og på museer rundt omkring i verden”. Morten fortæller også, at ARCHITECTMADEs mange forhandlere også kommer med gode idéer til, hvilke produkter der kunne være interessante at producere.

Nyt og interessant eller gammelt og passé?
På trods af, at ARCHITECTMADEs produkter er tegnet af arkitekter i 50’erne og 60’erne er Morten overbevidst om, at de stadig den dag i dag passer ind i det moderne hjem, hvilket fremgangen i virksomheden også afspejler” pessimist and optimist - i - by janusJeg går altid efter design, jeg mener lever op til vores krav, for det er bestemt ikke al fra sidste århundrede, der stadig holder – langt fra! Jeg har flere designobjekter stående på kontoret, som ikke bliver relanceret, fordi de simpelthen ikke har nok at sige, og selvom de produkter ARCHITECMADE har relanceret ikke er ”nye” er de stadig meget populære den dag i dag” forklare Morten.

Fremtiden for ARCHITECTMADE
Fremtiden for ARCHITECTMADE byder på mange nye og spændende udfordringer. Virksomheden er hele tiden på udkig efter at finde nye produkter, og er ikke afvisende overfor at udforske og opstarte samarbejde med flere arkitekter både danske og udenlandske.
spring - ii - by janus

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *