Besøg hos Edition Copenhagen

Med tog og bus til København besøgte Janus Jespersen Edition Copenhagen med rundvisning af Peter Wissing Sørensen. Edition Copenhagen laver litografier i samarbejde med førende danske og internationale kunstnere. Bygningen er super flot og er nærmest et signal til kunderne, at her produceres og laves der ægte kunst.dscn0237 2Skiltet for Editon Copenhagen signalerer klasse og en særlig form for kultur og kunst, og er et varemærke for de processer, der sker indenfor dørene hos Edition Copenhagen. Edition Copenhagen samarbejder med de førende danske og udenlandske kunstnere, og det er derfor essentiel at skiltet for Edition Copenhagen signalerer det der sker indenfor dørene! Nemlig kunst af høj klasse.
dscn0239 2Indenfor dørene, finder vi selve galleriet, hvor der er udstillinger med førende kunstnere som Michael Kvium, Niels Erik Gjerdevik og Julie Nord etc. Stedet giver kunden en form for nysgerrighed, og en gejst for at se ”hvad sker der her”. I samarbejde med Janus Furniture, finder Edition Copenhagen de litografier, der passer til hjemmet og møblerne, således at samspillet mellem kunst og indretning følger de nyeste traditioner for boligindretning. Edition Copenhagen er altid interesseret i at give kunden en unik oplevelse, når man besøger dem.
dscn0240 2I et rum bag galleriet finder vi rammeværkstedet. Edition Copenhagen tilbyder kunden en fuld pakke bestående af et litografi og en flot indramning. Dette giver kunden en særlig oplevelse, at se et litografi blive indrammet og efterfølgende er klar til at hænge på væggen i hjemmet. Rammen er vigtig for litografierne og Edition Copenhagen har et team af høj kvalificerede medarbejder, der forstår vigtigheden af at indramme litografierne, således at kunsten får sin rette plads på væggen!
dscn0241 2I trykkeriet bruges gamle sten til at trykke litografierne på. Det er her kunstnerne arbejder med at fremstille litografier i tæt samarbejde med fagfolkene fra Edition Copenhagen. Farve på farve lægges på stenene og efter længere tid fremkommer slut produktet. Det er en lang proces at fremstille litografierne, og det tætte samarbejde med fagfolkene og kunsterne gør, at litografierne har en høj kvalitet.
dscn0242 2Selve kernen i at fremstille litografier er disse farver som findes i trykkeriet. Lag på lag fremstiller frekvenser af det der skal blive et kunstværk og skal pryde væggen derhjemme. Man føler sig inspireret og på samme tid fascineret af det farvespil disse bøtter giver. Stemningen i trykkeriet oser af kunst og kultur, og det farvespil der er her, giver fagfolkene og kunstnerne en inspirationskilde til at gøre sit bedste.
dscn0243 2Selve tilblivelsen af litografierne sker ved denne trykmaskine. Det er her der er fuld koncentration om at lave litografierne og tryk på tryk kommer resultaterne frem. Maskinerne er gamle og den originale produktionsteknik er bevaret, således at litografierne har den rette kvalitet. På væggen bag ved maskinen ses en væg fyldt med billeder af de folk, som har været her i trykkeriet. En inspirationskilde til kunstnerne om at værne om originalitet!
dscn0244 2I et rum hos Edition Copenhagen kan man se de færdige resultater, og en fornemmelse af kunst og kultur får man lyst til at finde tegnebogen frem, og anskaffe sig nogle af de farvestrålende litografier. Rummet er fyldt med fantastiske kunstværker, og Peter Wissing Sørensen var så venlig at give Janus Jespersen en unik mulighed for at se de mange kunstværker af ”Up Coming” kunstnere.
dscn0245 2I galleriet er der en udstilling af Julie Nord og man ser her de mange anstrengelser fra kunstneren og fagfolkene fra Edition Copenhagen. Litografierne er smukke og viser hvad et ægte samarbejde kan føre frem til. Julie Nord er kendt for sin uortodokse måde at arbejde på, og fantastiske litografier er det færdige arbejde fra Julie Nord og fagfolkene fra Edition Copenhagen. Indramningen som også laves hos Edition Copenhagen gør at det færdige resultat harmonerer sammen.
dscn0249 2

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *